Βουλή των Ελλήνων

 

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016 η Γ’ τάξη επισκέφθηκε τη Βουλή των Ελλήνων στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής και της Ιστορίας.

Οι μαθητές σε δύο ομάδες παρακολούθησαν αρχικά ενημερωτικό ντοκιμαντέρ για την ιστορία του κτηρίου και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στον 1ο όροφο, στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου ξεναγήθηκαν στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση «Ιωάννης Καποδίστριας: η πορεία του στο χρόνο», αφιερωμένη στον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας.

Κατόπιν, αφού δεν υπήρχε συνεδρίαση της Βουλής εκείνη την ημέρα, είχαν την ευκαιρία να καθίσουν στα έδρανα των βουλευτών στην αίθουσα του Κοινοβουλίου στο ισόγειο του κτηρίου, να γνωρίσουν το χώρο και να συζητήσουν για τη λειτουργία και την αξία του Κοινοβουλευτισμού. Μάλιστα ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς, Δημήτρης Γονατάς, και τα μέλη του Βίκυ Δημοπούλου και Όλγα Διακουμάκου, με τις συνοδούς καθηγήτριες, κ. Μαρία Τροχαλάκη και κ. Αικατερίνη Δημητροκάλλη, συνάντησαν τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Βούτση, αντάλλαξαν ευχές για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και του χάρισαν εκ μέρους της σχολικής μας κοινότητας το ημερολόγιο του 2017 του σχολείου μας και ευχετήρια κάρτα, ζωγραφισμένα από τους μαθητές μας.

Τέλος, αφού επισκέφθηκαν και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, οι μαθητές είχαν ελεύθερο χρόνο στο Ζάππειο.    

 

Κύπρου & Ιωνίας 4
ΤΚ 15669, Παπάγου
Τηλ  : 2106540786
Φαξ : 2106532325
email: 1gympapagou@sch.gr

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com