Αγαπητοί μου μαθητές, σας εύχομαι ολόψυχα υγεία και Καλή Ανάσταση.

Οι εργασίες που θα έχετε για τις διακοπές θα είναι τα ακόλουθα δύο φύλλα εργασίας στον ηλεκτρισμό τα οποί θα τυπώσετε και συμπληρώσετε. Οδηγίες θα βρείτε μέσα στα φύλλα.

Φύλλο εργασία - Συνδεση σε σειρά
Φύλλο εργασία - Συνδεση παράλληλα

Στις διακοπές του Πάσχα, επίσης, για το μάθημα της Φυσικής θα εργαστείτε ως σεισμολόγοι. 

Για να το καταφέρετε με τον καλύτερο τρόπο ετοίμασα δύο video τα οποία θα σας κατευθύνουν στο πως να ολοκληρώσετε με επιτυχία αυτή σας την εργασία. Είναι προτιμότερο να εργαστείτε με την έκδοση java της εφαρμογής, αλλά λόγω κάποιων ασυμβατοτήτων, μπορείτε να την ολοκληρώσετε και με την έκδοση για browser. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ενημερώσετε τον Adobe flash player από εδώ http://get.adobe.com/flashplayer/otherversions/. Στην πρώτη περίπτωση (java version) πρέπει να ενημερώσετε και τη java του υπολογιστή σας από εδώ https://java.com/en/download/ και να προσπαθήσετε με Internet Explorer επιτρέποντας, κάθε φορά, ότι απαιτεί η εφαρμογή. Εναλλακτικά μπορείτε να εργαστείτε και με την ESR έκδοση του Firefox που μπορείτε να βρείτε εδώ https://www.mozilla.org/en-US/firefox/organizations/all/. (Επιλέξτε Ελληνικά ή όποια γλώσσα προτιμάτε και 32bit). Πρώτα δηλώστε στη java ότι εμπιστεύεστε την ιστοσελίδα στην οποία υπάρχει η εφαρμογή (δείτε το σχετικό video εδώ  https://youtu.be/VWil4hHw1Jg )

Αρχικά θα συνδεθείτε στην ιστοσελίδα http://www.sciencecourseware.org και μετά επιλέξτε Geology Labs Online και Virtual Earthquake.

Δοκιμάστε να εκτελέσετε την έκδοση Java πατώντας NEW ... (HERE) ή εδώ http://www.sciencecourseware.org/eec/Earthquake/

Για να μελετήσετε τη διαδικασία και να εξοικειωθείτε μπορείτε αρχικά να επιλέξετε Demonstration στο οποίο εξηγείται η διαδικασία και μετά Travel Time στο οποίο μπορείτε να κάνετε μια δοκιμαστική μέτρηση και χάραξη της καμπύλης S-P lag time και Απόστασης.

Ο κωδικός της τάξης σας (Class Code) για να αποσταλούν τα αποτελέσματα σας είναι: 2409283

Για οποιαδήποτε απορία στείλτε email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Ακολουθεί σχετικό video με το τι πρέπει να κάνετε για την τελική σας προσπάθεια.

Αν δεν καταφέρετε να λειτουργήσετε την έκδοση Java (π.χ. λείπει το μενού επιλογών) τότε επιλέξτε το κουμπί Execute Virtual Eartquake ή πατήστε εδώ http://www.sciencecourseware.org/VirtualEarthquake/VQuakeExecute.html

Ακολουθεί σχετικό video με το τι πρέπει να κάνετε.

 

7ace673c8c12904770cc7fceb1078d63 

Κύπρου & Ιωνίας 4
ΤΚ 15669, Παπάγου
Τηλ  : 2106540786
Φαξ : 2106532325
email: 1gympapagou@sch.gr

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com