Open menu

Αγαπητοί γονείς

Τη Δευτέρα 18 Μαΐου το σχολείο   μας επαναλειτουργεί.  Νέοι κανόνες έρχονται να προστεθούν ή και να διαφοροποιήσουν λίγο τους ήδη υπάρχοντες. Επειδή μέλημα όλων είναι η διαφύλαξη της υγείας μας, σας αναλύουμε τον προσαρμοσμένο τρόπο λειτουργίας του σχολείου.

Κάθε τμήμα, χωρίζεται στη μέση αλφαβητικά, βάσει του αριθμού των μαθητών που θα προσέλθουν.  Το πρώτο  μισό του τμήματος, για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας, θα έλθει στο σχολείο τη Δευτέρα 18/5, Τετάρτη 20/5 και Παρασκευή 22/5. Το δεύτερο μισό θα έλθει Τρίτη 19/5 και Πέμπτη 21/5. Την επόμενη εβδομάδα τα ωράρια θα είναι αντίθετα, δηλ το πρώτο κομμάτι θα παρακολουθήσει μαθήματα την Τρίτη 26/5 και την Πέμπτη 28/5. Δευτέρα 25/5, Τετάρτη 27/5 και Παρασκευή 29/5 θα παρακολουθήσει το δεύτερο μισό.

Δευτέρα 18/5  και Τρίτη 19/5, την πρώτη ώρα θα γίνει ενημέρωση των μαθητών.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

Η προσέλευση είναι 8.15΄. Η μεγάλη συρόμενη πόρτα θα είναι ανοικτή, ώστε να τηρείται η απόσταση του 1,5μ. μεταξύ των εισερχομένων. Στο προαύλιο υπάρχουν κουκίδες στο δάπεδο, για να αποκτήσουν οι μαθητές την αίσθηση της απόστασης που πρέπει να τηρούν μεταξύ τους. Υπάρχουν επίσης και ενδείξεις για την περιοχή με τις κουκίδες που ¨ανήκει¨ σε κάθε τάξη. Έτσι κάθε μαθητής θα αναγνωρίσει τον χώρο που θα σταθεί: μαζί με τους συμμαθητές του, προκειμένου να μην αναμιγνύονται οι μαθητές, όπως ισχυρά συστήνουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Μπαίνοντας στο προαύλιο θα δει εάν η αίθουσά του είναι ανοικτή: τότε, θα μπει στην αίθουσα και θα καθίσει όπου του υποδείξει ο καθηγητής του. Αν η πόρτα είναι κλειστή, θα βρει το χώρο του τμήματος του (τις κουκίδες) και θα παραμείνει εκεί όλο το τμήμα μέχρι να ανοίξει η τάξη. Δεν θα γίνεται προσευχή στο προαύλιο, σύμφωνα με τις οδηγίες.

Στις σκάλες ανεβαίνει ένας-ένας με διαφορά ένα σκαλί από τον προηγούμενο. Δεν σταματά για να μιλήσει με συμμαθητή, ούτε θα τον πλησιάσει. Συζητήσεις επιτρέπονται μόνον από απόσταση 1,5μ.

ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ

Στις αίθουσες, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ να δανειστούν /ανταλλάξουν οτιδήποτε: βιβλία, φωτοτυπίες, μολύβι κλπ. Κάθε μαθητής θα αρκεστεί στον δικό του εξοπλισμό. Τα παράθυρα παραμένουν ανοικτά. Έχουν αναρτηθεί σε κάθε αίθουσα αφίσες για τον τρόπο πλυσίματος των χεριών και οδηγίες.

Στις τουαλέτες, πλένουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ τα χέρια με νερό και σαπούνι. Μπαίνοντας, ΑΝ ΔΕΝ έχουν πλύνει τα χέρια τους στην τουαλέτα, βάζουν αντισηπτικό από το μπουκάλι στην είσοδο της τάξης τους. Μετά προχωρούν προς τα θρανία τους.

 

ΔΙΑΛΛΕΙΜΑΤΑ

Τα διαλλείματα θα γίνονται ως εξής: κάθε τμήμα θα κάνει εναλλάξ ένα 5΄ και ένα 10’ διάλλειμα. Στο 5΄οι μαθητές θα παραμένουν μέσα στην αίθουσα με τον καθηγητή τους. Φυσικά μπορούν να σηκωθούν, αλλά παραμένουν στη θέση τους και ΔΕΝ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ  ΣΥΜΜΑΘΗΤΈΣ. Μπορούν να βγουν και να σταθούν ΑΚΡΙΒΩΣ απέξω. Αυτοί των οποίων η αίθουσα είναι σε όροφο, ΔΕΝ θα κατεβαίνουν στο προαύλιο.  Στο 10΄ διάλλειμα, η αίθουσα κλειδώνεται και οι μαθητές μένουν στο προαύλιο. Μόλις ανοίξει η αίθουσά τους, κατευθύνονται προς αυτήν. Θεωρούμε ότι έτσι διασφαλίζονται περισσότερο οι μαθητές. Θα επανεκτιμηθεί. 

Όταν κατεβαίνουν τις σκάλες (για διάλλειμα ή αποχώρηση στο τέλος του ωραρίου) ακολουθούν τη σειρά του σχεδίου εκκένωσης σε περίπτωση σεισμού. Στην πράξη, θα ακολουθήσουν τις υποδείξεις των καθηγητών τους.

 

ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ  ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙ ΓΙΑ ΝΕΡΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΓΕΜΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΣΕΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ.

Οι βρύσες, τα πόμολα και οι πόρτες, βρύσες-νιπτήρες τουαλέτας, θα απολυμαίνονται συνεχώς κατά τη λειτουργία του σχολείου από το προσωπικό (μια κυρία) που μας παρέχει ο Δήμος μας. Το ίδιο και θρανία-καρέκλες στο τέλος του ωραρίου. Για τις τουαλέτες και τα θρανία-καρέκλες θα χρησιμοποιείται διάλυμα χλωρίνης. Τα υπόλοιπα θα απολυμαίνονται με κατάλληλο αντισηπτικό.

ΜΑΣΚΕΣ-ΑΠΟΥΣΙΕΣ

Η χρήση μάσκας συνίσταται, δεν είναι υποχρεωτική. Απαιτείται όμως να ακολουθούνται ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ οι κανόνες της σωστής χρήσης της. Οι μαθητές που θα φορούν μάσκα, πρέπει να έχουν στην τσάντα τους τουλάχιστον και άλλες 2-3 μάσκες, αφού είναι σίγουρο ότι θα την βγάλουν κάποια στιγμή (πχ για φαγητό) και δεν επιτρέπεται να ξαναφορεθεί.

Οι απουσίες θα καταχωρούνται κανονικά, όπως γινόταν μέχρι τις 10/3.

ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Οι μαθητές που δεν θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα με ΥΔ των γονέων τους, θα ενημερώνονται από τους καθηγητές τους για τα μαθήματα της ημέρας. Τον τρόπο ενημέρωσης θα τον υποδείξουν οι ίδιοι οι καθηγητές τους και, θα είναι ανάλογος με αυτόν που ακολουθούσαν μέχρι τώρα στην εξ αποστάσεως εκπ/ση. Θα λάβετε ενημερωτικό μήνυμα από τον κάθε εκπ/κό. 

Θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου, πρόγραμμα-οδηγίες που θα ακολουθήσουν για τη διδασκαλία τους οι εκπαιδευτικοί που έχουν ειδική άδεια. Επίσης, στην ιστοσελίδα θα βρείτε αναρτημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ και του ΥΠΑΙΘ για μαθητές και γονείς.

ΜΑΘΗΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ (μικρή ή μεγαλύτερη) ΑΔΙΑΘΕΣΙΑ, ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΞΗ (ενημερώνοντας τον καθηγητή του) ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΘΕΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΛΛΕΙΜΑ, ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Δεν θα προσέρχονται το πρωί ούτε θα αποχωρούν το μεσημέρι όλα τα τμήματα μαζί. 

                         Το πρόγραμμα και ο χωρισμός των τμημάτων θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου.

                         Το ωράριο ανά τμήμα ενδέχεται να είναι μικρότερο του κανονικού, λόγω των ειδικών αδειών των εκπαιδευτικών μας.

 

Αγγελική Κοσμάτου

            Δ/ντρια 1ου Γυμνασίου Παπάγου

Κύπρου & Ιωνίας 4
ΤΚ 15669, Παπάγου
Τηλ  : 2106540786
Φαξ : 2106532325
email: 1gympapagou@sch.gr

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com