Open menu

Αγαπητοί γονείς,

Από 9/11/2020 μέχρι 30/11/2020 το σχολείο παραμένει κλειστό, μετά τις σχετικές εξαγγελίες.

 Σύμφωνα με την YA  120126/ΓΔ4/12-9-2020 “Παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2020-2021”

«… το διδακτικό έτος 2020-2021 οι σχολικές μονάδες υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε μαθητές  σχολικών μονάδων που τελούν σε καθεστώς προσωρινής αναστολής ή απαγόρευσης λειτουργίας, ως μέτρο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19, και για όσο χρονικό διάστημα παραμένουν σε αυτό το καθεστώς, σύμφωνα με το πρόγραμμα που καθορίζεται από τον/την Διευθυντή/ντρια σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων».

 Η εξ αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική για τους μαθητές. Η ύλη θα καλύπτεται κανονικά, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΙΕΠ.

Σημαντικό:  Απαγορεύεται η καταγραφή και αποθήκευση ήχου ή/και εικόνας του ηλεκτρονικώς μεταδιδόμενου μαθήματος καθώς και οποιαδήποτε άλλη χρήση του περιεχομένου που μεταδίδεται ηλεκτρονικώς, πέραν της ζωντανής μετάδοσης ήχου ή/και εικόνας σε πραγματικό χρόνο με αποκλειστικούς αποδέκτες τους μαθητές/τριες. Η πλατφόρμα από το σχεδιασμό της και την παραμετροποίηση που πραγματοποιήθηκε για το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αποκλείει τέτοιου είδους καταγραφή. Στην περίπτωση παράνομης καταγραφής επιβάλλονται οι κυρώσεις του άρθρ. 38 του ν. 4624/2019.

Για την παρακολούθηση των μαθημάτων οι μαθητές ακολουθούν:

  1. Το ΩΠ και το ωράριο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου
  2. Για κάθε μάθημα και κάθε ώρα, συνδέονται στην εικονική τάξη του καθηγητή τους με τον σύνδεσμο που τους έχει κοινοποιηθεί
  3. Για την είσοδό τους στην εικονική τάξη, χρησιμοποιούν πάντα το πλήρες ονοματεπώνυμό τους, για να παίρνουν παρουσία.

Είσοδος στην πλατφόρμα webex –Οδηγίες για μαθητές

Πριν το πρώτο μάθημα και μέσα στο Σαββατοκύριακο, ελέγξτε τον Η/Υ σας  για την καλή λειτουργία του μικροφώνου και της κάμερας (η ύπαρξη κάμερας δεν είναι απαραίτητη). Η είσοδος στην πλατφόρμα webex μπορεί να γίνει και από tablet ή κινητό τηλέφωνο.

Για να παρακολουθήσετε τα μαθήματά σας, ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα:

  1. Συνδέστε στο διαδίκτυο
  2. Πατάτε πάνω στον σύνδεσμο του καθηγητή με τον οποίο έχετε μάθημα.

Εμφανίζετε μια τέτοια εικόνα

photo1

 

3. Συμπληρώνετε το σωστό ονοματεπώνυμό σας, για να πάρετε ‘παρουσία’. Προσοχή: Επίθετο-όνομα με ελληνικούς χαρακτήρες. Δεν απαιτείται να συμπληρώσετε το email σας.

4. Τότε ενεργοποιείται το πράσινο κουμπί “Join Meeting” και η ένδειξη δίπλα στο κουμπί, “Join by browser”

5.Πατάτε μόνον την ένδειξη “Join by browser”

6. Εμφανίζεται η οθόνη   

photo2

 

7. Πατάτε το “Join meeting”

8.H νέα οθόνη είναι

photo3

 

Πατάτε “Notify host” και περιμένετε να σας δεχτεί ο καθηγητής σας στην τάξη.

Για να παρακολουθήσετε τα μαθήματα ΔΕΝ απαιτούνται η δ/νση και οι κωδικοί που έχετε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Αυτά θα τα χρησιμοποιήσετε για την είσοδό σας στην e-class ή την e-me, όταν σας ζητηθεί από τους καθηγητές σας, για να έχετε πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό ή να παραδώσετε εργασίες-ασκήσεις.

Στην περίπτωση που χρειαστείτε οποιαδήποτε βοήθεια, μπορείτε να στείλετε email στο σχολείο, στη δ/νση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

Υπόδειξη: Μπορείτε τις επόμενες ημέρες να επακολουθήσετε τα βήματα 1-8 για να εξοικειωθείτε, ώστε τη Δευτέρα να μην συναντήσετε απρόοπτα εμπόδια.

 

Σας ευχόμαστε να έχετε ένα ωραίο Σαββατοκύριακο και να παραμένετε χαρούμενοι και υγιείς!

 

Κύπρου & Ιωνίας 4
ΤΚ 15669, Παπάγου
Τηλ  : 2106540786
Φαξ : 2106532325
email: 1gympapagou@sch.gr

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com