Συναρμολογώντας τον υπολογιστή Quest

 

Την Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017, οι μαθητές του τμήματος Γ5 του σχολείου μας με συνοδούς καθηγητές τον κ. Καλέμη και την κ. Μαραβέλια επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Quest και παρακολούθησαν  το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Συναρμολογώντας τον υπολογιστή Quest».

Αρχικά, οι μαθητές παρακολούθησαν στοχευμένη παρουσίαση σχετικά με την πορεία του Ομίλου και ενημερώθηκαν για τις νέες τάσεις της Τεχνολογίας, από την υπεύθυνη του προγράμματος κ. Κύρκου. Στη συνέχεια, χωρίστηκαν σε ομάδες και με τη βοήθεια πιστοποιημένου τεχνικού συναρμολόγησαν έναν υπολογιστή. Το στάδιο αυτό ενθουσίασε ιδιαίτερα τα παιδιά. Ακολούθησε ο ποιοτικός έλεγχος του μηχανήματος. Αμέσως μετά επισκέφθηκαν το τμήμα επισκευών φορητών υπολογιστών, εκτυπωτών και προϊόντων Apple. Τέλος, είδαν από κοντά τη διακίνηση ενός προϊόντος μέχρι να φθάσει στο ράφι των καταστημάτων. Δόθηκε έτσι η δυνατότητα στους μαθητές να λύσουν απορίες τους, να δουν σ’ έναν πραγματικό χώρο εργασίας και παραγωγής πώς συναρμολογείται, πώς ελέγχεται και πώς επισκευάζεται ένας υπολογιστής τελευταίας τεχνολογίας.

Η εκπαιδευτική μας επίσκεψη ολοκληρώθηκε με σνακ, ευγενική προσφορά της εταιρείας και μοιράστηκαν στους  μαθητές βεβαιώσεις παρακολούθησης του προγράμματος.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα, άρτια οργανωμένο, που δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να πλαισιώσουν και να συμπληρώσουν έμπρακτα τις θεωρητικές τους γνώσεις. 

Οι μαθητές συμπληρώνοντας σχετικό ερωτηματολόγιο, δήλωσαν χαρούμενοι και απόλυτα ικανοποιημένοι από τη φιλοξενία και την ξενάγηση που είχαν.

Η υπεύθυνη καθηγήτρια

Σοφία Μαραβέλια, κλ. ΠΕ19

Δείτε  σχετικό  video: video

 

Κύπρου & Ιωνίας 4
ΤΚ 15669, Παπάγου
Τηλ  : 2106540786
Φαξ : 2106532325
email: 1gympapagou@sch.gr

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com