Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου 1940

Γιορτή Σημαίας – Επετειακό αφιέρωμα –

Κατάθεση στεφάνου – Παρέλαση

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 εορτάστηκε στο σχολείο μας η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου.

Αρχικά διαβάστηκε το πρακτικό του Συλλόγου καθηγητών για τον ορισμό του σημαιοφόρου και των παραστατών, έγινε η παράδοση και παραλαβή της σημαίας από τη σημαιοφόρο του προηγούμενου σχολικού έτους στη σημαιοφόρο του νέου σχολικού έτους. Ακολούθησε η απονομή των αριστείων και των βραβείων και η γιορτή της Σημαίας.

Στη συνέχεια οι μαθητές παρουσίασαν ένα σύντομο χρονικό για την Ελληνογερμανική Κατοχή και εξέφρασαν τις σκέψεις και τις απόψεις τους για τη μορφή που θα είχε ο κόσμος αν ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος είχε άλλη έκβαση· αν τελικά ο Άξονας είχε κερδίσει τον πόλεμο.

Συμμετείχαν οι: Νικόλας Καστάνης, Γιώργος Βελεγράκης, Ελένη Μπράτσα, Άγγελος Λυρίτης, Βέρα Χαμακιώτη, Ελισάβετ Ισραελιάν, Βίκυ Δημακοπούλου, Θανάσης Προφίλης, Γιάννης Πολύζος, Θώμη Ζαραλή, Αναστασία Βογιατζή, Αθηνά Δουλγκέρη, Ελένη Ανυφαντή, Άννα Μαρία Καραγιάννη, Μαριάννα Σκυλάκη, Αλεξία Παυλή, Στέλλα Μπορίτσι, Διονυσία Κοκκώνη, Ελένη Κατεράλου, Νόνη Δημητρακοπούλου. Έμιλυ Ντουσοπούλου (φλάουτο), Κίμωνας Σταθόπουλος (βιολί), Τίμος Καραδήμας (κιθάρα) και Φίλιππος Αγγέλου (πιάνο).

Στις 11.30 έγινε η κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο Πεσόντων από αριστεύσαντες μαθητές.

Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016 στις 10.30 η σημαιοφόρος και οι παραστάτες συνοδευόμενοι από τη Διευθύντρια και καθηγητές του σχολείου παρακολούθησαν τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης Παπάγου.

Στις 11.45 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η καθιερωμένη παρέλαση στην οδό Εθνικής Αμύνης παρουσία του Δημάρχου, κ. Αποστολόπουλου Ηλία, της Αντιδημάρχου Παιδείας, κ. Μουντάκη Μαρίας και εκπροσώπων του Δήμου Παπάγου-Χολαργού.

 

 

Κύπρου & Ιωνίας 4
ΤΚ 15669, Παπάγου
Τηλ  : 2106540786
Φαξ : 2106532325
email: 1gympapagou@sch.gr

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com