Open menu

 3η συνάντηση

Φιλοξενία των χωρών-μελών στο Zywiec της Πολωνίας

Σύμφωνα με την έγκριση μετακίνησης εκπαιδευτικών και μαθητών στο εξωτερικό (αριθμ. 4392/19/9/11) του 4ου Γραφείου Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, την έγκριση με αριθμ. πρωτ. Φ12/15489 της Περιφερειακής Δ/νσης Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αττικής και το υπ’ αριθμ. 2010-1-TR-COM06-16112 4 εγκεκριμένο πρπρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης “Comenius” Σχολικές Συμπράξεις, με τίτλο «Removing the borders with the mystic stories”, πραγματοποιήθηκε από 08-10-11 έως 15-10-11 στο Zywiec Πολωνίας, κατόπιν προσκλήσεως από το Διευθυντή του σχολείου “Gimnazjum NR1 Jana Pawla II”, η 3η συνάντηση του 1ου Γυμνασίου Παπάγου με τις υπόλοιπες χώρες-μέλη του προγράμματος (αριθ. ΦΕΚ 440/18.3.2011 περί συγχωνεύσεως σχολείων).

Συνοπτικό πρόγραμμα συνάντησης

Σάββατο 08 Οκτωβρίου 2011

Στις 19.00 αναχώρηση από το Ελευθ. Βενιζέλος με την πτήση Lufthansa LH 1753 για Μόναχο και στη συνέχεια με πτήση LH1626 από Μόναχο για Κρακοβία Πολωνίας. Ώρα άφιξης 22.35. Μεταφορά με ταξί από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο Matejko, στο ιστορικό κέντρο της Κρακοβίας. Τακτοποίηση στα δωμάτια.

Κυριακή 09 Οκτωβρίου 2011

Πρωινό στο ξενοδοχείο, βόλτα στο ιστορικό κέντρο της Κρακοβίας. Συνάντηση με την ομάδα της Λετονίας στο ξενοδοχείο. Μεσημεριανό φαγητό. Το απόγευμα επίσκεψη στον ιστορικό καθολικό ναό St. Bernardines και παρακολούθηση κονσέρτου “τέσσερις εποχές” του Vivaldi. Δείπνο.

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Πρωινό. Στις 08.30 συνάντηση με τον Διευθυντή του πολωνικού σχολείου στο ξενοδοχείο. Οργανωμένη ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Κρακοβίας με ξεναγό, καθηγητή Πανεπιστημίου. Μαζί με την ομάδα της Λετονίας επισκεφθήκαμε το κάστρο Wawel, Kazimierz – Old Jewish Quarter, Jagielonian University και το κτήριο της Αρχιεπισκοπής. Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε με πούλμαν τα αλατωρυχεία Salt Mine Wieliczka, όπου έγινε ξενάγηση διάρκειας 2 ωρών. Φαγητό. Επιστροφή στο αεροδρόμιο της Κρακοβίας όπου παραλάβαμε την τουρκική αποστολή και συνεχίσαμε για το Zywiec. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Maxim. Δείπνο.

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Πρωινό. Από το ξενοδοχείο μετάβαση στο πολωνικό σχολείο. Πρώτη συνάντηση των ομάδων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Χαιρετισμοί, ανταλλαγή δώρων. Οι υπεύθυνοι του προγράμματος συναντήθηκαν και διευθέτησαν το πρόγραμμα. Φαγητό στο σχολείο. Παρουσίαση του ελληνικού video «The Genesis of Ancient Theater»  και του γερμανικού φιλμ με τίτλο “Black Gold” Workshop I. Περιήγηση στους δρόμους του Ζywiec και ξενάγηση από τους μαθητές του πολωνικού σχολείου. Επισκεφθήκαμε την κεντρική πλατεία με το Δημαρχείο, τη Γοτθική Εκκλησία και το Κάστρο στο Πάρκο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Πρωινό, συνάντηση όλων των ομάδων στο ξενοδοχείο και μετάβαση με πούλμαν στο σχολείο. Παρουσίαση θεατρικού από το πολωνικό σχολείο με τίτλο “From the legends of Old Zywiec” και του μικρού φιλμ του τουρκικού σχολείου με τίτλο “The mystery of Ayasofya” Workshop II. Όλες οι αποστολές, καθηγητές και μαθητές, επισκέφτηκαν το Δημαρχείο, όπου τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος, κ. Antoni Szlagor. Καλωσόρισμα και ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. Ο ίδιος ο Δήμαρχος έδωσε και τις βεβαιώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα. Ακολούθησε ξενάγηση στο Μουσείο του Zywiec, το παλαιό κάστρο παλάτι της οικογένειας Habsburg και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Στο χώρο του Μουσείου παρέθεσε ο Δήμαρχος μεσημεριανό γεύμα, το οποίο και τίμησε με την παρουσία του. Επιστροφή των υπευθύνων του προγράμματος κάθε χώρας στο σχολείο και συζήτηση για τα επόμενα βήματα του προγράμματος στην Τραπεζούντα (θέματα – παρουσιάσεις, ημερομηνίες διεξαγωγής προγράμματος). Δείπνο.

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Πρωινό, συνάντηση όλων των ομάδων στο ξενοδοχείο, μετάβαση με πούλμαν στο Μουσείο Μπίρας Zywiec. Ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου διάρκειας 2 ωρών. Επιστροφή στο σχολείο, φαγητό. Στη συνέχεια η ομάδα των Λετονών παρουσίασε το θεατρικό έργο με τίτλο “The Rose of Turaida” Workshop III. Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες παρακολούθησαν και συμμετείχαν σε   ζωγραφική πάνω σε γυαλί και κατασκεύασαν χάρτινα λουλούδια (traditional craft of Zywiec). Ενώ οι μαθητές συμμετείχαν στα προγράμματα, οι υπεύθυνοι (Coordinators) του προγράμματος Comenius αποφάσισαν για την επόμενη συνάντηση στην Τραπεζούντα τα εξής:

  • Η επόμενη συνάντηση θα γίνει στην Τραπεζούντα (9 Ιανουαρίου – 13 Ιανουαρίου 2012)
  • Παρουσίαση με Powerpoint ή μικρό φιλμ τριών εργασιών – projects με θέμα ποιήματα ή τραγούδια και
  • Δημιουργία booklet με όλα τα ποιήματα και τα τραγούδια των χωρών-μελών).

Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Επίσημο δείπνο με συμμετοχή του Δημάρχου και δημοτικών αρχών, όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου και επίσημος εορτασμός ημέρας εκπαιδευτικού. Χορός.

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Πρωινό. Μετάβαση στο πολωνικό σχολείο. Σχολική εορτή για την ημέρα του εκπαιδευτικού. Παρουσίαση μικρού εορταστικού προγράμματος με συμμετοχή όλου του σχολείου και των εκπαιδευτικών. Ξενάγηση στους χώρους του σχολείου. Παρουσίαση – επίδειξη από μαθητή του σχολείου λειτουργίας του σχολικού Αστεροσκοπείου. Αποχαιρετισμός. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Οι ομάδες της Ελλάδας, Γερμανίας και Λετονίας επισκέπτονται με πούλμαν το Άουσβιτς και το Μπερκενάου. Ξενάγηση διάρκειας 4 ωρών. Επιστροφή στην Κρακοβία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Πρωινό. Τελευταία ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Κρακοβίας. Περίπατος στο Πάρκο. Φαγητό. Επίσκεψη στο Εμπορικό Κέντρο της Πόλης. Το απόγευμα τακτοποίηση αποσκευών και μετάβαση στο αεροδρόμιο της Κρακοβίας. Επιστροφή με την πτήση LO 0605 των πολωνικών αερογραμμών στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος ώρα 23.45.

                 

Ξενάγηση στο Άουσβιτς                                                     Αλατωρυχεία

                 

         Εικόνες από το ιστορικό κέντρο της Κρακοβίας

 

Κύπρου & Ιωνίας 4
ΤΚ 15669, Παπάγου
Τηλ  : 2106540786
Φαξ : 2106532325
email: 1gympapagou@sch.gr

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com