Open menu

logotipo

"Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου με σεβασμό. Ένα καλύτερο διαδίκτυο ξεκινά από εσένα"

 

Την Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018,εορτάσαμε για 15η συνεχή χρονιά την ημέρα ασφαλούς διαδικτύου.

Η ημέρα αυτή αποτελεί εφαλτήριο ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων στα θέματα που αφορούν την ασφαλή και ηθικά σωστή χρήση του διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και όλων των διαδραστικών τεχνολογιών που είναι πια κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Η ημέρα ασφαλούς διαδικτύου αποσκοπεί όχι μόνο στο να δημιουργήσει ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο, αλλά και ένα καλύτερο διαδίκτυο, όπου όλοι έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν την τεχνολογία υπεύθυνα, δημιουργικά, με σεβασμό και κριτική σκέψη.

Γιορτάζοντας τη θετική δύναμη του διαδικτύου, το φετινό σύνθημα “Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου με σεβασμό. Ένα καλύτερο διαδίκτυο ξεκινάει από εσένα”, μας ενθαρρύνει να συμμετέχουμε όλοι στο παγκόσμιο κίνημα αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες που μας παρέχει το διαδίκτυο.

Ετσι:

  • Το 1ο Γυμνάσιο Παπάγου έγινε υποστηρικτής της ημέρας ασφαλούς διαδικτύου 2018

xartis

  • Οι μαθητές της Α΄τάξης ανταποκρίθηκαν με κέφι στο κάλεσμα της καθηγήτριας Πληροφορικής και αποτύπωσαν τις σκέψεις τους σε ποιήματα και ζωγραφιές.
  • Την Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018, τις 2 πρώτες διδακτικές ώρες, όλοι οι μαθητές της Α΄ τάξης παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την εκδήλωση για ένα καλύτερο διαδίκτυο, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.
  • Στη συνέχεια οι μαθητές των τμημάτων Α1 και Α5 συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς του σχολείου παρακολούθησαν την κεντρική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Βασικός στόχος:

Μπορούμε όλοι να προωθήσουμε τα θετικά στοιχεία του διαδικτύου, με το να είμαστε ευγενικοί, να δείχνουμε σεβασμό προς τους άλλους και να αναζητούμε θετικές ευκαιρίες δημιουργίας και διασύνδεσης. Μπορούμε όλοι να απαντήσουμε στην αρνητική χρήση του διαδικτύου αναφέροντας οποιοδήποτε ακατάλληλο ή παράνομο περιεχόμενο.

 

 

  • Χρήσιμες ηλεκτρονικές διευθύνσεις για ένα ασφαλές διαδίκτυο:

http://saferinternet.gr/

http://internet-safety.sch.gr/

http://www.safeline.gr/

http://www.help-line.gr/

Παπάγου, 18 Φεβρουαρίου 2018

Η καθηγήτρια Πληροφορικής

Σοφία Μαραβέλια

 

 

28 Ιανουαρίου:prostasia

Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων

Κάθε χρόνο στις 28 Ιανουαρίου, με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης γιορτάζεται η Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων.

Σκοπός της είναι η ενημέρωση του ευρωπαίου πολίτη για ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα, όπως είναι τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία στην εποχή των υπολογιστών και του διαδικτύου διακινούνται με μεγάλη ευκολία, επομένως απαιτείται σύνεση και κριτική σκέψη.

Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα είναι κάθε πληροφορία που αναφέρεται και περιγράφει ένα άτομο, όπως: στοιχεία αναγνώρισης (ονοματεπώνυμο, ηλικία, κατοικία, επάγγελμα, οικογενειακή κατάσταση), φυσικά χαρακτηριστικά, εκπαίδευση, εργασία, οικονομική κατάσταση (έσοδα, περιουσιακά στοιχεία, οικονομική συμπεριφορά), ενδιαφέροντα, δραστηριότητες, συνήθειες.

Αρμόδιος φορέας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στην Ελλάδα είναι η συνταγματικά κατοχυρωμένη Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικoύ Χαρακτήρα .

 

Περισσότερα για τα προσωπικά δεδομένα από την ΑΠΔΠΧ.

Ο νέος κανονισμός για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

 

 

 

Οι μαθητές μας εκφράζονται…

 

https://padlet.com/17/y1uxnwtl4pg4

 

2017

 

 

 

 

"Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο"

Την Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017,εορτάζουμε για 14η συνεχή χρονιά την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου.


Το φετινό σύνθημα είναι:

«Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο»

Σημαντικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις για ένα Ασφαλές Διαδίκτυο:

http://saferinternet.gr/

http://internet-safety.sch.gr/

http://www.safeline.gr/

http://www.help-line.gr/

H διπλά βραβευμένη Ελληνική ταινία "Το Παντοπωλείο" αναρτήθηκε στο Youtube με υποτιτλισμό σε όλες τις Ευρωπαϊκές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελληνικής.

https://www.youtube.com/watch?v=ceSUuKMr4xo


Επίσης μπορείτε να δείτε μια παρουσίαση με τίτλο:

« Γίνε η αλλαγή : Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο»

Το 1ο Γυμνάσιο Παπάγου υποστηρίζει την Ημέρα του ασφαλούς Διαδικτύου 2017

stirizoume

1

 

 

 

"Ανάλαβε δράση, για ένα

καλύτερο Διαδίκτυο!"

Το 1ο Γυμνάσιο Παπάγου πρεσβευτής της ημέρας του ασφαλούς Διαδικτύου.

 

  Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της ημέρας του ασφαλούς διαδικτύου, το Σχολείο μας συμμετείχε ενεργά με διάφορες δράσεις.

Βασικός στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να ενημερωθούν και ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές μας προκειμένου να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο με σύνεση και προσοχή. Έτσι θα απολαμβάνουν τα οφέλη και ταυτόχρονα θα προφυλάσσονται από πιθανές παγίδες και κακοτοπιές. Το Διαδίκτυο είναι πλέον στην καθημερινότητά μας. Επομένως χρειάζεται να οδηγήσουμε τους νέους στα ωφέλιμα μονοπάτια του, για να απολαμβάνουν τη χαρά και να λειτουργούν Υπεύθυνα και Δημιουργικά. Ο καλά ενημερωμένος νέος θα μπορέσει να αξιοποιήσει αυτό το εργαλείο προς όφελός του.

Στις δράσεις του Σχολείου μας συμμετείχαν όλοι οι μαθητές της Α΄ τάξης και οι καθηγητές Πληροφορικής κ. Βαμβακάρης, κ. Μαραβέλια, κ. Μέξης ως εξής:

  • Την Πέμπτη, 17-12-2015, οι μαθητές του Α1 παρακολούθησαν «ζωντανά» το 1ο Πιλοτικό Σεμινάριο "Σύνδεση με Σύνεση" για Γυμνάσια, που πραγματοποιήθηκε μέσω της υπηρεσίας τηλεδιασκέψεων του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, meeting.sch.gr
  • Την εβδομάδα 1-5 Φεβρουαρίου οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με υπευθυνότητα και χαρά στο κάλεσμα των καθηγητών τους. Κάποιοι έγραψαν εύστοχα ποιήματα και μαντινάδες σχετικά με το «Ασφαλές Διαδίκτυο» και άλλοι ζωγράφισαν.
  • Τη Δευτέρα, 8-2-2016, ο κ. Βαμβακάρης, στο πλαίσιο του μαθήματος Project,εφήρμοσε στα τμήματα Α1, Α2, Α4 και Α5, το σχέδιο μαθήματος, που είναι αναρτημέν στον Ενημερωτικό Κόμβο του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, με τίτλο: «Διδακτική παρέμβαση για την παρενόχληση μέσω Διαδικτύου και κινητών μέσων επικοινωνίας (CyberBullying. Προβλήθηκαν βίντεο σχετικά με το θέμα, οι μαθητές προβληματίστηκαν, κατέγραψαν τις σκέψεις τους εργαζόμενοι ομαδικά και τις παρουσίασαν στην τάξη, περισσότερο ευαισθητοποιημένοι πλέον σε θέματα συμπεριφοράς στο Διαδίκτυο.
  • Την Τρίτη, 9-2-2016, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου, οι μαθητές όλων των τμημάτων της Α΄ τάξης, παρακολούθησαν ενημέρωση-παρουσίαση για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, από την κ. Μαραβέλια. Παρακολούθησαν το video «Θα έκανες το ίδιο και στον πραγματικό κόσμο;», το οποίο έδωσε το ερέθισμα για προβληματισμό και γόνιμη συζήτηση. Στη συνέχεια διαβάστηκαν επιλεγμένα ποιήματα μαθητών/τριών που με παραστατικότητα και αυθορμητισμό απέδωσαν τις σκέψεις τους. Ταυτόχρονα ήταν αναρτημένες και οι ζωγραφιές που κάποιοι άλλοι μαθητές είχαν ετοιμάσει.
  • Τις επόμενες ημέρες, οι μαθητές συμπλήρωσαν ανώνυμα, το προτεινόμενο από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου ερωτηματολόγιο «Δικαιώματα και Υποχρεώσεις». Τέλος, οι υπεύθυνοι καθηγητές τα επεξεργάστηκαν και έδωσαν τα αποτελέσματα.

 

Οι ζωγραφιές

Οι φωτογραφίες

Δείτε  Ποιήματα και μαντινάδες

 

Δείτε τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου

 

Θα ήθελα να συγχαρώ και ευχαριστήσω θερμά τους μαθητές της Α΄ τάξης, για το ενδιαφέρον και την ωριμότητα που επέδειξαν ανταποκρινόμενοι με ενθουσιασμό και προθυμία στην πρόσκληση, καθώς και τους συναδέλφους κ. Βαμβακάρη και κ. Μέξη για τη συνεισφορά τους.

Η υπεύθυνη καθηγήτρια

Σοφία Μαραβέλια (κλ. ΠΕ19)

Κύπρου & Ιωνίας 4
ΤΚ 15669, Παπάγου
Τηλ  : 2106540786
Φαξ : 2106532325
email: 1gympapagou@sch.gr

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com